Invata frisbee – backhand

On August 16, 2012

.. in caz ca n-ai tot timpul chef sa ne vezi fata la antrenament diminetile tarzii de weekend si pt ca nu e timp de prea multe lectii inainte de meciurile din timpul saptamanii, vom incerca sa aducem si pe blog ceva ponturi despre ultimate si despre cum sa manuiesti discul zburator mai cu maiestrie.

Jucatorii inca descopera moduri mai *bune* de aruncare sau strategii de joc pentru ca aruncatul discului este un sport relativ “proaspat” (de vreo 40 de ani).

E drept, exista abilitati si tehnici care iti dau diverse avantaje, insa nu exista aruncarea sau tehnica perfecta. Aruncarile pot fi mai precise, mai puternice, mai lungi, sau mai rapide, si ce functioneaza intr-o situatie sau pentru un anumit jucator nu va functiona pentru toata lumea. De aceea daca vrei sa iti imbunatatesti aruncarea, cheia e sa observi atent ce fac altii care arunca cum ai vrea sa arunci si tu si apoi sa exersezi ca sa iti dai seama ce merge pentru tine.

Saptamana asta: Backhandul

Cea mai la indemana aruncare a discului este backhandul (ca in tenis). Este prima pe care o inveti pentru ca e controlabila, si relativ precisa si puternica. Noii jucatori o pot invata in 5 minute. Insa variatiunile ei sunt multe rau. Aveti mai jos doua clipuri cu cele mai comune doua moduri de a arunca un backhand.

Prima priza va da rezultate mai rapide, insa al doilea clip te invata un backhand un pic mai complicat. Desi va fi mai greu de stapanit, o data controlata aceasta aruncare va duce discul mai departe decat cea din primul clip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>